zaterdag 25 januari 2014

Tiramisu - maar dan anders


Een niet al te moeilijk desert, gebaseerd op de gewone tiramisu maar dan aangepast aan mijn chocoladeverslaving, en iets knapperiger.

Ingredienten:

Voor de bodem:
150 gram biscuits of andere koekjes, neem wat je lekker vindt
75 gram boter of margarine.

Verkruimel de koekjes goed fijn (ik gebruik de keukenmachine). Smelt de boter op gematigd vuur, het mag niet bruin worden. Meng de kruimels met de boter en doe ze in een ingevette taartvorm.
Druk goed aan. Gebruik je handen, die kunnen gewassen.
Zet de vorm een half uur in de koelkast.

Of: maak mijn chocoladecake en bedek de bodem van de vorm met plakjes cake.
Of: koop een kant en klare cake en bedek de bodem daarmee.

Wat je ook kiest, je kunt een paar druppels likeur (Tia Maria is lekker) over de bodem sprenkelen.

Voor de mascarpone crème:
250 gram mascarpone
40 gram vanillesuiker
10 gram cacaopoeder (de zoete, anders iets minder nemen)
2 eidooiers (miusschien drie, kijk of de crème goed smeerbaar is)

Meng de mascarpone met de suiker. Voeg de cacaopoeder toe en meng goed, de kleur moet egaal zijn. Voeg één voor één de eidooiers toe en meng tot het een gladde crème is.

Strijk de crème over de bodem uit en laat minstens drie uur in de koelkast. Als je wil kun je voor het serveren wat cacaopoeder over de mascarpone zeven.  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten