zaterdag 25 januari 2014

Chocoladecake plus


Deze cake is een snelle en makkelijke manier om een desert met een groots effect te maken. Als je wat meer moeite wil doen kan de cake namelijk heel goed dienen als basis voor een grand desert. Misschien heb je in dat geval iets aan mijn suggesties.


Ingrediënten:
100 gram boter of margarine
80 gram kristalsuiker
10 gram vanillesuiker
10 gram cacaopoeder – probeer de zoete soort te krijgen, maar als dat niet lukt, kan het met pure ook.
2 eieren
100 gram gezeefde bloem

Verhit de oven tot 180°C
Meng de suiker met de vanillesuiker en het cacaopoeder. Schud een beetje om eventuele klontjes eruit te krijgen. Smelt de boter of margarine.
Mix de boter met de eieren en voeg beetje bij beetje het suikermengsel toe. Blijf kloppen tot het een gladde massa is en voeg dan, weer beetje bij beetje, de bloem toe en mix ongeveer 5 minuten.
Vet een kleine cakevorm in en doe het beslag voorzichtig in de vorm.
Bak ongeveer 45 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.


Suggesties:
Voor een grand desert kun je de cake serveren met:
chocolaatjes
slagroom
vanille- en/of chocoladeijs
chocolademousse (nee, ik geef niet mijn geheime recept)
mascarpone
mijn snelle tiramisu – recept hieronder.

Snelle tiramisu
De helft van de cake, in dunne plakjes gesneden
250  gram mascarpone
50 gr. Vanillesuiker
2 – 3 eidooiers, hangt van de grootte af
cacaopoeder om te bedekken.

Leg de cake op de bodem van een kleine, ondiepe schaal. Als je wil kun je er wat vanille essence over sprenkelen, maar nodig is het niet.
Mix de mascarpone met de eidooiers en de suiker tot het een egale massa is.
Strijk de mascarpone gelijkmatig over de cake en zet minstens drie uur in de koelkast.
Bestrooi met de gezeefde cacao.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten