Dit is geen Umbrisch recept, het is
Toscaans, maar voor iets goeds is het nooit te laat.
Ingrediƫnten:
500 gr. kastanjemeel
750 ml. water
40 gram rozijnen, geweekt een
zorgvuldig afgedroogd
80 gram walnoten, grof gehakt
80 gram pijnboompitten
1 takje verse rozemarijn
extra vergine olijfolie
Verwarm de oven voor op 200°C
Meng het meel met het water tot het een
gladde pasta is. Leg wat van de rozijnen, walnoten en pijnboompitten
apart om later de taart me te bedekken. Meng de rest ervan
geliijkmatig door de pasta.
Vet een ondiepe vorm in met olijfolie.
Doe het deeg in de vorm en strijk voorzichtig glad. Verdeel de apart
gehouden rozijnen, walnoten en pijnboompitten over het deeg. Strooi
de rozemarijn-naaldjes erover.
Giet voorzichtig nog twee eetlepels
olijfole over het deeg.
Zet de castagnaccio ongeveer een half
uur in de oven tot hij goudbruin van kleur is.