zaterdag 8 februari 2014

Castagnaccio

Dit is geen Umbrisch recept, het is Toscaans, maar voor iets goeds is het nooit te laat.


Ingrediƫnten:
500 gr. kastanjemeel
750 ml. water
40 gram rozijnen, geweekt een zorgvuldig afgedroogd
80 gram walnoten, grof gehakt
80 gram pijnboompitten
1 takje verse rozemarijn
extra vergine olijfolie

Verwarm de oven voor op 200°C
Meng het meel met het water tot het een gladde pasta is. Leg wat van de rozijnen, walnoten en pijnboompitten apart om later de taart me te bedekken. Meng de rest ervan geliijkmatig door de pasta.

Vet een ondiepe vorm in met olijfolie. Doe het deeg in de vorm en strijk voorzichtig glad. Verdeel de apart gehouden rozijnen, walnoten en pijnboompitten over het deeg. Strooi de rozemarijn-naaldjes erover.
Giet voorzichtig nog twee eetlepels olijfole over het deeg.

Zet de castagnaccio ongeveer een half uur in de oven tot hij goudbruin van kleur is.  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten