Wil je de supersnelle versie, dan ben je denk ik in een kwartiertje klaar. Maar zelfgemaakt is iets leuker, dus hieronder beide versies:
Benodigdheden:
Bladerdeeg
Citroenjam
Maak eerst de citroenjam, want hij moet koud verwerkt worden. Het recept vind je hier.
Maak vervolgens het bladerdeeg. Het recept vind je hier.
Verwarm de oven op 200°C.
Vet een bakvorm in een bestrooi deze met een beetje bloem. Bedek bodem en randen met het bladerdeeg.
Leg er een velletje bakpapier op en doe daarop een steunvulling (bijvoorbeeld van gedroogde bonen of erwten). Bak de bodem met de steunvulling ongeveer 20 minuten.
Verwijder het bakpapier en de vulling en bak nog 5 minuten tot de bodem goudbruin is.
Laat afkoelen en bestrijk de bodem dan met de citroenjam.
Snellere versie:
Gebruik kant-en-klaar bladerdeeg en gekochte citroenjam. Je kunt de taart trouwens met elke soort jam of gelei maken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten