zaterdag 25 januari 2014

Sneeuwwitje - wintercake


Een perfecte finale voor na een wintermenu. Het lijkt op de aarde met net een klein beetje sneeuw erop.

Ingredienten:
Voor de chocoladecreme:
200 ml. slagroom
80 gram pure chocola, geraspt of in kleine stukjes gehakt
1 eetlepel water
1 ei, losgeklopt
2 eetlepels vanillesuiker

Voor de cake:
150 gram bloem
150 gram boter
140 gram suiker
10 gram cacaopoeder
4 eieren
1 theelepel bakpoeder

Maak eerst de chocoladecreme.
Klop de slagroom zonder suiker stijf en zet het tot gebruik in de koelkast.
Smelt de chocolade met een eetlepel water au bain marie (of gebruik de magnetron).
Meng het ei en de vanillesuiker door de chocola. Doe dit snel want anders wordt de chocola weer hard.
Roer het chocolademengsel voorzichtig door de slagroom, giet het in een platte schaal en laat het minstens drie uur opstijven in de koelkast.

Maak intussen de cake. Verwarm de oven tot 180°C.
Meng de suiker met de cacao. Klop de eieren met het suikermengsel tot ze schuimig zijn. Voeg de boter toe. Het werkt goed als je die eerst smelt, maar het is niet persé nodig.
Voeg beetje bij beetje de bloem en het bakpoeder toe. Klop een paar minuten door tot je een glad en luchtig mengsel hebt.
Vet een cakevorm in en bestrooi deze met wat bloem. Giet het beslag in de vorm en bak de cake ongeveer 45 minuten in het midden van de oven. Laat afkoelen.

Snij de cake in de lengte doormidden. Bestrijk de ene helft met de helft van de chocoladecreme en zet dan de andere helft van de cake er voorzichtig op. Verpak het in plastic folie en laat het nog een uurtje in de koelkast.



Bestuif voor het serveren met wat gezeefde poedersuiker. Serveer met de rest van de chocoladecreme.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten