zaterdag 25 januari 2014

Kaneel-rozijnenbrood


Dit brood is heerlijk bij het ontbijt of gewoon bij de thee. Het is niet moeilijk maar het vraagt wel tijd.

Ingrediënten:
500 gram bloem
snufje zout
1 zakje gedroogde gist
1 zakje vanillesuiker
1 eetlepel kaneel
ca. 250 ml. water
50 gram rozijnen

Week de rozijnen in lauw water en droog ze voorzichtig.

Meng het meel, zout, gist, vanillesuiker en kaneel. Voeg beetje bij beetje het water toe en kneed tot je een zacht, elastisch deeg hebt. Blijf kneden tot het deeg niet meer plakt.
Doe het deeg in een kom en dek deze af met een hete theedoek. Laat minstens een uur rijzen.


Kneed het deeg opnieuw door en voeg voorzichtig de rozijnen toe. Blijf kneden tot de rozijnen gelijkmatig verdeeld zijn over het deeg.
Doe het deeg terug in de kom en laat het opnieuw een uur rijzen.

Kneed het dan opnieuw en rol het deeg uit tot je een lange reep van ongeveer 2 centimeter doorsnee hebt. Rol het vervolgens op tot de vorm van een slakkenhuis.

Dek het af met een nieuwe theedoek en laat opnieuw een half uur rijzen.
Verwarm de oven voor tot 225°C. Bak het brood een kwartier in het midden van de oven.

Zet dan de temperatuur terug naar 190°C en bak het brood nog 10 minuten. Het brood moet hol klinken als je er op klopt.



Dit brood smaakt heerlijk met appel-honing gelei.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten