zaterdag 25 januari 2014

Frisse appelcake


Opnieuw een cake in de categorie snel en makkelijk te maken. Lekker fris en niet al te machtig.

Ingredienten:

1 appel
30 gram witte rozijnen
2 eetlepels witte rum, of calvados of gewoon water als je er geen alcohol in wilt
150 gram gezeefde bloem
150 gram suiker
150 gram boter of margarine, gesmolten
3 eieren

Verwarm de oven voor op 180° C.
Week de rozijnen in de rum/calvados/water en dep ze goed droog met keukenpapier.
Schil de appel, verwijder klokhuizen en snijd hem in kleine stukjes. Meng met de rozijnen.
Mix de eieren met de suiker tot het een schuimige massa is, voeg de gesmolten boter toe en daarna beetje bij beetje de bloem.
Mix een paar minuten tot het beslag luchtig is.
Roer het appel/rozijnenmegsel er voorzichtig door met een houten lepel.

Vet een vorm in en lepel het beslag er voorzichtig in.
Zet de vorm in het midden van de oven en bak de cake ca. 45 minuten goudbruin. Goed laten afkoelen.

Suggesties:
Serveer de cake met:
  • geklopte slagroom waar kaneel doorgeklopt is (na een herfstmenu)
  • druivengelei
  • stukjes meloen met munt


Geen opmerkingen:

Een reactie posten