zaterdag 25 januari 2014

Dolce freddo - chocolade dessert

Dit is een ongelooflijk machtig dessert. Eet het alleen na een heel licht hoofdgerecht, zoals een salade bijvoorbeeld. Tenzij het je niks kan schelen. Mij in ieder geval niet.

Ingredienten:

100 gram boter of margarine
50 gram suiker
50 gram cacaopoeder (de zoete is het lekkerst)
2 eidooiers
1 kop espresso
100 gram biscuits of andere koekjes - ik heb speculaasjes gebruikt
100 gram amaretti

Smelt de boter en klop hem met de suiker tot het schuimig is. Voeg de eidooiers toe de espresso en daarna voorzichtig het cacaopoeder. Blijf kloppen tot je een egale massa hebt.
Verkruimel de biscuits en de amaretti. Ik heb de keukenmachine gebruikt, maar je kunt de koekjes ook in een theedoek vouwen en dan de deegroller gebruiken.

Meng de kruimels met de cacoamassa. Strijk de massa in een beboterde cakevorm en laat het minstens een nacht koelen.










Serveer met mascarpone of slagroom, of, om de illusie van gezond leven in stand te houden, met partjes sinaasappel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten