zaterdag 25 januari 2014

Bananenrepubliek of monkey world?


Een lekker recept om van een paar vergeten bananen af te komen. De cake heeft een speciale smaak en past goed bij vanille ijs. De compote is erg zoet en heeft maar één nadeel: hij moet meteen gegeten worden, anders wordt hij bruin waar je bij staat.


Voor de cake:
150 gram meel
150 gram suiker
150 gram boter
3 eieren
2-3 bananen
kaneel

Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een cakevorm in met boter en bestrooi met een beetje bloem. Klop de boter met de suiker en voeg één voor één de eieren toe. Voeg de bloem beetje bij beetje toe. Prak de banaan en meng met de kaneel. Meng de bananen met het beslag, gebruik een houten lepel en meng goed.
Bak de cake ca. 45 minuten in het midden van de oven en laat afkoelen.

Bananencompote:
3 – 4 bananen
citroensap
4 eetlepels (riet)suiker
honing
kaneel

Prak de bananen en sprenkel er een beetje citroensap over om te voorkomen dat ze meteen bruin worden. Verwarm de bananen met de suiker en de honing op laag vuur tot de suiker helemaal opgelost is. Voeg de kaneel toe en laat afkoelen. Roer af en toe.

Meteen serveren met de cake.





Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen